Altijd wat te beleven

Hoe zit het met jouw verzekeringen?

Hoe zit het met jouw verzekeringen?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost veel tijd om uit te zoeken welke verzekeringen we nu precies nodig hebben en ze beschermen je tegen vaak vervelende, onvoorziene situaties waar je liever niet aan wilt denken. Je kunt van alles verzekeren, maar niet alle verzekeringen zijn verplicht. Ondanks dat het niet het leukste klusje is, is het belangrijk om je verzekeringen goed op orde te hebben. Weet welke verzekeringen verplicht zijn en welke daarbuiten handig kunnen zijn. In dit blog lees je meer over verschillende verzekeringen die je niet mag vergeten.

Zorgverzekering

De zorgverzekering zal je wel bekend in de oren klinken. Deze verzekering is namelijk verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is, in Nederland woont en hier werkt of een uitkering ontvangt. Kinderen onder 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders. Je sluit een basisverzekering voor zorg af dat standaardzorg van bijvoorbeeld een huisarts, ziekenhuis en apotheek dekt. Voor de meeste zorg geldt een eigen risico. Het basispakket is voor iedereen gelijk, daarbij kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze dekt een deel van de zorg die niet in het basispakket zit, zoals extra vergoeding voor een behandeling bij de tandarts. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht.

Reisverzekering

Je denkt er natuurlijk liever niet aan, maar het kan gebeuren dat je om een vervelende reden je vakantie moet afzeggen of eerder afbreken. Je kunt daarom een reis en annuleringsverzekering afsluiten om de kosten te dekken als de vakantie plots niet door kan gaan door bijvoorbeeld een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden. Ook wanneer je auto vlak voor of tijdens je heenreis uitvalt, je gaat scheiden, je vlak voor je vakantie een huurwoning krijgt toegewezen of wanneer je te maken krijgt met natuurgeweld, terrorisme, stakingen of overboeking worden de kosten gedekt. Wel zo fijn!

Inboedelverzekering

Niet verplicht maar wel erg handig is de inboedelverzekering. Hiermee verzeker je je spullen in huis. Als je woningeigenaar bent moet je in dat geval ook een opstal- of woonhuisverzekering afsluiten. Om gedoe bij schade te voorkomen sluit je deze verzekeringen het best af bij dezelfde verzekeraar.

Huisdierenverzekering

Als je een huisdier hebt dan weet je waarschijnlijk wel dat bezoekjes aan de dierenarts, medicijnen en inentingen flink in de kosten kunnen lopen. Je kunt daarom een katten verzekering afsluiten die de kosten van onverwachte en noodzakelijke medische zorg dekt. Hierbij kun je denken aan kosten voor een consulent bij de dierenarts, operaties, medicijnen, verblijf in een dierenkliniek en aanrijding of een ander ongeval. Goed om te weten is dat de eigen bijdrage 25% van de gedekte kosten van de rekening is.

Next Post

Stijlvolle zwarte loungesets: de eyecatcher voor jouw tuin!

vr mrt 3 , 2023
Als je op zoek bent naar een manier om jouw tuin een stijlvolle en moderne uitstraling te geven, dan is een zwarte loungeset zeker het overwegen waard. In dit artikel bespreken we de voordelen van een zwarte loungeset, de populaire modellen en geven we je tips voor het stylen van jouw eigen loungeset. Zo wordt […]