Altijd wat te beleven

Ontdek alles over gefineerd MDF en Fibo

Ontdek alles over gefineerd MDF en Fibo

Wie wel eens heeft geklust weet dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor afwerking. Zo zijn er verschillende soorten bouwmaterialen beschikbaar, elk met hun eigen voordeel. Het is soms lastig om een keuze te maken tussen alle verschillende materialen en merken. Zelf laat ik mij altijd graag informeren door een professional zodat ik er zeker van ben dat ik de juiste keuze maak. In dit blog wil ik je graag wat meer vertellen over gefineerd MDF en het merk Fibo aangezien ik hiervoor heb gekozen in mijn project.

Wat is gefineerd MDF precies 

Gefineerd MDF is een decoratief plaatmateriaal binnen de interieurmarkt. Er zijn veel soorten en maten verkrijgbaar. De basisplaat van MDF is bij gefineerd MDF aangevuld met een dun laagje echt hout. Zo is de basis dus gemaakt van MDF, terwijl de platen een duidelijke hout-look hebben door het toegevoegde laagje. Het lijkt erg op spaanplaat en is uitermate geschikt voor de afwerking van bepaalde ruimtes. Een hele bekende soort gefineerd MDF is eiken fineer, hiermee kun je namelijk heel veel kanten op. Veel meubels zoals kastdeuren zijn gemaakt van gefineerd MDF in de uitvoering eiken. Maar ook binnen de scheepsbouw is dit een materiaal dat veel voorkomt. Naast eiken is ook beuken een veel toegepaste houtsoort. 

Fibo wandpanelen

Wie Fibo noemt zal dit vast en zeker gebruikt hebben voor de afwerking van wanden. FIbo wandpanelen zijn kant-en-klaar, geschikt voor de afwerking van keukenwanden. Eigenlijk komt dit product vooral tot zijn recht in keuken en horecaprojecten. Fibo panelen kunnen gewoon worden geplaatst over bestaande tegels. Dit scheelt een hoop werk, aangezien bestaande tegels niet eerst hoeven te worden weggehakt. Voordelen zijn de watervaste toplaag en het gefreesde tegelmotief. Hierdoor zijn deze tegels eigenlijk niet van echt te onderscheiden. 

Bekijk online naar de verschillende mogelijkheden

Een groot voordeel van webshops is natuurlijk dat je je goed kunt oriënteren. Zo kun je online een hele hoop informatie vinden over het product waar je naar op zoek bent. Ook kun je vaak prijzen inzien, offertes opvragen of stalen aanvragen. Zeker dat laatste, het aanvragen van een kleurenstaal, is iets dat ik je echt zou willen aanraden. Dit zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat je het juiste motief en de juiste kleur koopt die past in de ruimte die je voor ogen hebt. Zelf heb ik de keuze gemaakt voor gefineerd MDF en voor het merk Fibo, maar mogelijk dat jij voor een ander type materiaal kiest.  

 

Next Post

Een echte kaartverzameling met Pokemon

di jan 24 , 2023
Het verzamelen van kaarten, zoals Pokemon-kaarten, kan een leuke en lonende hobby zijn voor mensen van alle leeftijden. Deze kaarten laten niet alleen levendige en fantasierijke kunstwerken zien, maar ze hebben ook sentimentele waarde en kunnen een geweldige manier zijn om in contact te komen met anderen die dezelfde passie delen. Spannend spel Een van […]