Altijd wat te beleven

Opvulmaterialen voor het transporteren van producten

Opvulmaterialen voor het transporteren van producten

Alles wat u moet weten over verschillende soorten opvulmateriaal 

Om uw goederen in perfecte staat bij de klant te krijgen, moet u ze tijdens de verzending beschermen. Schade is altijd mogelijk als uw product in de doos wegglijden of tegen elkaar stoten. Daarom is het cruciaal om de lege ruimtes van de doos op te vullen. Hiervoor kan opvulmateriaal worden gebruikt. Opvulmaterialen garanderen dat dingen niet gaan schuiven en op hun plaats blijven. Vulmaterialen zijn ook uitstekende schokdempers. In feite moeten de verpakkingsmaterialen opvulling bevatten. Daarom adviseren wij, indien mogelijk, kwetsbare goederen te verpakken met opvulmateriaal.

Er zijn veel verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt voor het opvullen van producten tijdens het transport. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van het materiaal.

De meest gebruikte materialen om producten veilig te vervoeren

De meest gebruikte materialen voor het opvullen van producten tijdens transport zijn:

Schuim – Schuim is een lichtgewicht en veelzijdig materiaal dat gemakkelijk op maat en in vorm kan worden gesneden. Het biedt goede bescherming tegen schokken en trillingen en is bovendien relatief goedkoop. Schuim kan echter ontvlambaar zijn en is niet altijd recycleerbaar.

Noppenfolie – Noppenfolie of rekfolie is een ander licht en veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt om producten tijdens het vervoer op te vullen. Het biedt goede bescherming tegen schokken en trillingen en is ook relatief goedkoop. Noppenfolie is echter niet altijd recyclebaar. Rekfolie kopen doet u bij Vermeij! Hier kunt ook ook terecht voor alle andere verpakkingsmaterialen en dozen op maat. 

Verpakkingspinda's – Verpakkingspinda's zijn kleine stukjes plastic die worden gebruikt om lege ruimtes in dozen en containers op te vullen. Ze bieden een goede bescherming tegen schokken en trillingen en zijn ook relatief goedkoop. Verpakkingspinda's kunnen echter een verstikkingsgevaar vormen voor kinderen en dieren en zijn niet altijd recycleerbaar.

Karton – Karton is een sterk en duurzaam materiaal dat gemakkelijk op maat kan worden gesneden. Het biedt goede bescherming tegen schokken en trillingen en is bovendien relatief goedkoop. Karton kan echter brandbaar zijn en is niet altijd recycleerbaar.

 Wol – Wol is een natuurlijk materiaal dat zowel milieuvriendelijk als recycleerbaar is. Het biedt goede bescherming tegen schokken en trillingen en is ook relatief goedkoop. Wol kan echter verstikkingsgevaar opleveren voor kinderen en dieren. 

Dat was een kort overzicht van de verschillende soorten opvulmateriaal. Ik hoop dat u beter kunt beslissen welk opvulmateriaal u wilt gebruiken om uw producten veilig en gezond te vervoeren!

Geef een reactie

Next Post

7 leuke manieren om je vrije tijd te besteden

wo dec 7 , 2022
Vrije tijd: wat je allemaal kunt doen Vrije tijd is een waardevol goed. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Maar wat kun je allemaal doen om je vrije tijd zo productief mogelijk te besteden? In deze blog geef ik tips en voorbeelden van wat je allemaal kunt doen met […]