Altijd wat te beleven

De reisverzekering van Univé afsluiten: hoe doe je dat eigenlijk?

De reisverzekering van Univé afsluiten: hoe doe je dat eigenlijk?

Wil je de reisverzekering Univé afsluiten? De reisverzekering zorgt dat je niet voor hoge kosten staat door onverwachte omstandigheden. Ziekte, een ongeval of het verliezen van bagage komen regelmatig voor. Het kan zomaar zo zijn dat het ook bij jou gebeurt. Je hebt niet alleen te maken met veel ongemakken tijdens jouw reis, maar ook de kosten die erbij komen kijken. En deze kosten kunnen flink oplopen, zeker als je naar het ziekenhuis moet in een ander land. De verzekering voorkomt dat je deze kosten alleen moet dragen. Met een goede dekking krijg je het grootste gedeelte namelijk gewoon vergoed. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om de financiën, maar kan de hulp krijgen die je nodig hebt.

Het bepalen van de dekking

Je moet dan wel de juiste reisverzekering afsluiten. Hiervoor kijk je eerst naar wat je precies nodig hebt. De dekking bepalen kan aan de hand van verschillende factoren. Let er bijvoorbeeld op hoe de medische kosten gedekt zijn in het buitenland. Vooral als je veel activiteiten onderneemt, is het aan te raden om deze af te sluiten. Vergeet niet te kijken wat er dan allemaal gedekt is op dit gebied. Zijn ziekenhuisopnames en medische evacuatie bijvoorbeeld opgenomen in de polis? Het zijn de grootste uitgaven die je moet maken. Ook let je op de manier waarop jouw bagage en persoonlijke eigendommen zijn meeverzekerd. Deze leveren immers ook een flinke kostenpost op. En hoe zit het met de annulering of onderbreking van de reis?

De periode en de bestemmingen

Nadat je een dekking hebt gevonden die het beste bij je past, bepaal je voor welke periode je de verzekering nodig hebt. Als je slechts eenmalig op vakantie gaat en verder vrijwel altijd thuis bent, kan je voor de eenmalige optie kijken. Als je van plan bent om vaker op vakantie te gaan, al is het maar een weekend weg, kan een doorlopende reisverzekering van Univé een betere keuze zijn. Vergeet niet om de bestemmingen op te geven bij de verzekeraar. Het kan namelijk zijn dat je een specifieke dekking nodig hebt in een gebied. Pas als je dit allemaal helder hebt, kan je beginnen met het invullen van het aanvraagformulier. Zorg dat je de benodigde informatie nauwkeurig invult. Alleen dan kan je de schadeclaim ook indienen.

De goedkeuring en de betaling

Na het invullen van het aanvraagformulier voor jouw doorlopende reisverzekering druk je op bevestigen. De verzekeraar neemt jouw aanvraag dan in behandeling. Online hoef je niet lang te wachten op de goedkeurig of afkeuring. Als de aanvraag goedgekeurd is, ontvang je bericht en kan je de eerste premie betalen. De verzekeraar geeft jou hier alle informatie over, zodat je het goed kan regelen. Is de betaling rond? Dan ontvang je de polis en de bijbehorende voorwaarden. Neem de tijd om deze goed door te nemen. Het geeft jou de gelegenheid om meer inzichten te krijgen in de verzekering en het indienen van de schadeclaim. De voorwaarden helpen jou om alles zo goed mogelijk te regelen in het geval je de verzekering nodig hebt tijdens jouw vakantie. Als alles duidelijk is, kan het echte voorbereiden van de vakantie pas echt beginnen.

Next Post

Waarom kiezen voor een inklapbare tafel?

zo nov 26 , 2023
In een wereld waar ruimte vaak schaars is, zijn inklapbare tafels een ware uitkomst. De belangrijkste reden waarom mensen voor inklapbare tafels kiezen, is het gemak van opslag en transport. In tegenstelling tot gewone tafels, kunnen inklapbare tafels gemakkelijk worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor nuttige ruimte wordt bespaard. Bovendien zijn ze […]